Siyaset kulislerinde hareketli günler yaşanıyor. Uzun yıllar ana muhalefet partisinde genel başkanlık yapmış deneyimli siyasetçi kılıçtaroğlu, yeni bir oluşum için düğmeye bastığı iddia ediliyor. Yakın çevresinden gelen bilgilere göre, yeni partinin hazırlıkları bir süredir gizli yürütülüyor ve isminin de belli olduğu öne sürülüyor.Partinin ismi ve içinde kimler yer alacağı belli oldu……..
Gazeteci Sinan Burhan, tv100 ekranlarında yaptığı değerlendirmede kararın yalnızca hukuki bir gelişme olmadığını belirterek, “Bu karar, CHP içinde iç dengeleri kökünden sarsabilecek bir dönüşümün başlangıcı olabilir” dedi.Burhan, kararla birlikte parti içinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen kesimlerin yeni bir yol ayrımına geldiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu’na yakın bazı il ve ilçe başkanları ile milletvekillerinin “yeni parti kurma” seçeneğini gündeme aldığını öne sürdü.”BAZI İSİMLER KILIÇDAROĞLU’NUN KAPISINI ÇALABİLİR”
Burhan, “Bazı isimler ‘yeni parti kuralım’ önerisiyle Kılıçdaroğlu’nun kapısını çalabilir” diye konuştu
Siyaset kulislerinde hareketli günler yaşanıyor. Uzun yıllar ana muhalefet partisinde genel başkanlık yapmış deneyimli siyasetçinin, yeni bir oluşum için düğmeye bastığı iddia ediliyor. Yakın çevresinden gelen bilgilere göre, yeni partinin hazırlıkları bir süredir gizli yürütülüyor ve isminin de belli olduğu öne sürülüyor.
Yeni parti, “halkın sesini daha güçlü duyurmayı hedefleyen, demokratik ve katılımcı bir yapı” olarak tanımlanıyor.
Siyaset yorumcuları, bu adımın mevcut dengeleri değiştirebileceğini belirtiyor.
KARAR ÖZGÜR ÖZEL’İ CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA YAKLAŞTIRACAK”
Sinan Burhan, mahkeme kararının Ekrem İmamoğlu’nun muhtemel adaylık ihtimalini fiilen bitireceğini düşündüğünü belirterek “Bu gelişme, CHP içindeki dengeleri Özgür Özel lehine kuracak; Özel’i hem parti lideri olarak tescilleyecek hem de cumhurbaşkanı adaylığına yaklaştıracak” dedi.”KILIÇDAROĞLU KARAR SONRASI KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPACAK”
Kemal Kılıçdaroğlu ve eski yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun kısa süre içinde “partideki yanlışlıklar” ve “yolsuzluk iddiaları” üzerine açıklamalarda bulunacağını iddia eden Burhan, “Mahkeme sürecini etkilememek için şu anda sessiz kalan Kılıçdaroğlu, karar sonrası kamuoyuna açıklama yapacak” ifadelerini kullandı.