Görüntülerde, pazarcının müşterinin seçtiği salatalıkları tartmadan önce, tartının üzerine önceden seçtiği daha ağır salatalıkları yerleştirdiği görülüyor. Müşterinin seçtiği salatalıkları da bunların üzerine ekleyen pazarcı, tartıda istenen kilodan fazla çıkınca, bu sefer müşterinin ince salatalıklarını kovadan çıkararak hile yapıyor.
“KİMSE GÖRMEDEN” YAPILAN HİLE
Sosyal medyada “Kimse görmeden” notuyla paylaşılan bu görüntüler, birçok kullanıcıyı öfkelendirdi. Pazarcıların sıkça başvurduğu bu tür hilelerin, tüketicileri mağdur ettiği belirtiliyor.
DİĞER PAZARCI HİLELERİ
Kavun ve karpuzda: Tadım sırasında meyve suyu sıkarak daha tatlı gösterme.
Domates ve biberde: Kiraz veya parlatıcı sürerek daha kırmızı ve taze görünmesini sağlama.
Yeşilliklerde: Alt kısma çürük veya sararmış yaprakları saklama.İnönü Belediyesi, vatandaşların pazarda güvenli ve adil alışveriş yapabilmesini sağlamak amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. İlçedeki kapalı pazar yerinde, Zabıta Amirliği tarafından “Tartı Kontrol Noktası” kurulduPazarda alışveriş yapan vatandaşların satın aldıkları ürünlerin gramajlarını kontrol edebilmeleri için oluşturulan bu nokta sayesinde, eksik tartım ya da hileli satışların önüne geçilmesi hedefleniyor. Elektronik tartı cihazı ile donatılan kontrol noktası, Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesi doğrultusunda kuruldu.
İlçe halkı, pazarın kolay erişilebilir bir bölümüne kurulan tartı kontrol noktasından son derece memnun kaldıklarını dile getirdi. Vatandaşlar, uygulamayı hayata geçiren İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı ve zabıta ekiplerine teşekkür ederek, bu tür hizmetlerin güvenli alışverişi teşvik ettiğini belirtti.
Üstteki Resimden Diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz..