Görgü tanıkları, yıldırım düştüğünde dört adamın yağmurdan korunmak için ağacın altına sığındığını bildirdi. Bu, havanın tahmin edilemez doğasının ve fırtına sırasında ağaçların altına sığınmanın potansiyel tehlikelerinin açık bir hatırlatıcısıydı.Acil servisler derhal olay yerine çağrıldı ve adamlar tıbbi değerlendirme ve tedavi için yakındaki bir hastaneye götürüldü. Neyse ki, durumlarının stabil olduğu ve tamamen iyileşmelerinin beklendiği bildirildi.Bu olay, gök gürültülü fırtınalarla ilişkili riskler ve ağaçların altından ziyade iç mekanlarda güvenli bir sığınak aramanın önemi hakkında bir uyarı niteliğindedir. İnsanların hava koşulları hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu tür olaylar sırasında güvenliklerini sağlamak için gerekli önlemleri almaları hayati önem taşımaktadır.Honaz ilçesinde 2 ayrı noktaya yıldırım düşmesi ile orman yangını çıktı. Alevler ekiplerin müdahalesiyle 1 saatte söndürülürken, 2 hektar alanda hasar meydana geldi.
Sapaca Mahallesi yakınlarındaki ormanda, dün saat 20.00 sularında yangın çıktı. Yıldırım düşmesi sonucu 2 ayrı noktada başladığı belirlenen yangın, kısa sürede yayıldı.
Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 10 ilk müdahale aracı, 19 arazöz, 2 iş makinesi ve 57 personelle gönderildi. Alevler ekiplerin müdahalesi ile 1 saatte söndürüldü, 2 hektarlık alan zarar gördü.
Üstteki Resimden Diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz..