Manisa’da “Kıyamet Alameti” Şaşkınlığı: Erik Ağacı Sonbaharda Yeniden Çiçek Açtı!
Manisa’dan gelen ve tüm Türkiye’yi şaşkına çeviren bir haber var: Sarıgöl bölgesinde yaşanan iklim değişikliği, doğanın dengesini altüst etti. Normalde ilkbaharda çiçek açıp meyve veren bir erik ağacı, hava şartlarının değişmesi üzerine sonbaharda tekrar çiçek açtı. Bu durum, vatandaşlar arasında “resmen kıyamet alameti” olarak yorumlanırken, dünya genelindeki iklim kaymalarına dikkat çekildi.
Mevsimlerin Şaşırtıcı Dansı: Erik Ağacının İkinci Baharı
Akşamları soğuk, gündüzleri ise mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Manisa’daki üzüm bağının içinde bulunan erik ağacına sonbaharda adeta “yalancı bahar” yaşattı. Erik ağacının çiçek açtığını gören bağ sahipleri ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinin Baharlar Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mücahit Saraç’ın üzüm bağındaki erik ağacı, sararan yapraklarının arasında ikinci kez çiçek açmaya başladı. Üzüm bağında, asmaların uzayan kollarını kesmek için çalışan Mücahit Saraç, yeniden çiçek açan erik ağacını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Sonbahar nedeniyle sararmaya başlayan ve yaprak dökümüne hazırlanan ağacın aynı anda çiçek açması, mevsimlerdeki belirgin değişimi gözler önüne serdi.
Bölge Halkından Şaşkınlık ve Endişe
Mücahit Saraç’ın eşi Ayşe Saraç, yaşadıkları şaşkınlığı şu sözlerle dile getirdi: “Bağa çalışmaya gelmiştik. Bağda çalışırken erik ağacının çiçek açtığını görünce çok şaşırdık. Mevsimler de değişti. Geceleri soğuk, gündüzleri de çok sıcak oluyor. Eriğin bu mevsimde çiçek açması bizi şaşırttı.”
Bu olay, iklim değişikliğinin doğa üzerindeki etkilerini bir kez daha çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Gelecekte benzer “yalancı bahar” durumlarıyla daha sık karşılaşabilir miyiz?
Üstteki Resimden Diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz..