Masterchef 2025 yarışmacısı Ayten, TV8’de paylaştığı yaşam hikayesiyle hem jüri hem de izleyicilerden büyük ilgi gördü. Küçük yaşlardan itibaren zorluklarla mücadele ettiğini belirten Ayten, 10 yaşından beri hayata karşı savaştığını söyledi. Eşini bir trafik kazasında kaybettikten sonra zorluklarla tek başına mücadele ettiğini ifade eden yarışmacı, stüdyoda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
“10 YAŞINDAN BERİ SAVAŞIYORUM”
Küçük yaşlardan itibaren zorluklarla mücadele ettiğini belirten Ayten, “10 yaşından beri savaşıyorum. Her düştüğümde ayağa kalktım.” diyerek azmini dile getirdi.
TRAFİK KAZASINDA EŞİNİ KAYBETTİ
Ayten’in en çok yankı uyandıran sözleri ise eşini bir trafik kazasında kaybettikten sonra yaşadığı zorlu sürece dair oldu. Acı kaybın ardından tek başına ayakta kalmaya çalıştığını ifade eden Ayten, şu sözlerle yaşadıklarını aktardı; “Hala evimin geçimini, her şeyimi kendim ödüyorum. Eşimin tarafının durumu iyi ama bir delik lira bize yardımı olmadı. Sonra oğlum işe girdi, oğlumla beraberiz. Her düşen kadının ayağa kalkmasını istiyorum ben. Eşim öldükten 20 gün sonra kiram geldi, elektriğim geldi, suyum geldi. Bana dediler ki ‘Kocan ölmüş, ne işin var buraya işe geldin.’ Dedim ki ‘Elektrik, su faturasını siz mi ödeyeceksiniz?’ Ben o evden çıkmazsam bir daha çıkamam.”
Ayten’in yaşadığı bu zorlu süreç, TV8 izleyicilerinden ve sosyal medya kullanıcılarından büyük destek gördü. Birçok kişi, onun güçlü duruşuna ve azmine övgü dolu mesajlar paylaştı.2019 yılında İzmit Salim Dervişoğlu Bulvarında gerçekleşen kaza ile eşi Asaf Saner’i kaybeden Ayten Saner, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çatısı altında Özel Çocuklar Eğitmeni görev yapmaya başladı.
2022 YILINDA DA KATILMIŞTI
Yemek yapmaya olan büyük tutkusuyla bilinen Aytan Saner, 2022 yılında Masterchef elemelerine katılmış, “keşkek” yemeğiyle ilk turu geçtikten sonra üçlü düellolarda elenmiş, ana kadroya girmeyi başaramamıştı. Saner o tarihten 3 yıl sonra ana kadroya girmeyi başardı.
ANA KADROYA SEÇİLDİ
Yarışmanın Ayten Ablası en iyi taş kadayıfı yaparak ünlü jüriden övgü dolu sözler aldı ve 9.yarışmacı olarak ana kadroya seçildi. Jüri adına konuşan Somer Şef; “Ayten yemeğin gerçekten çok başarılı. Bir taş kadayıfın böyle olması gerekiyor. Dışı çıtır, içi yumuşak. Ceviz oranı gayet yeterli. Pişmesi doğru. Şeker şurubu doğru. Mehmet şef bence bu gecenin ödevini çok iyi özetledi. Kıvamı ve lezzeti son derece bir tatlı yaptın.
SADECE YEMEĞİN DEĞİL MÜCADELEN DE…
Ama kıvamı yerinde olan sadece yemek değil. Mücadelende. Masterchef’e gelmek için ne kadar mücadele ettiğini bize birinci turda da söylemiştin. 3 sene gelebilmek, 1.tura gelebilmek için mücadele ettin. Ben senin mücadelenin geri kalanını çok merak ediyorum. Aramıza hoş geldin.”
Üstteki Resimden Diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz..